Strösseldoppade marsipanägg

Strösseldoppade marsipanägg

Av: / Foto: Anders Norrsell
30 min
50 stycken
Recept på smarrigt påskgodis!
Fler recept på:
Choklad , Barnkalas
Annons

Ingredienser

    1. 200 g mandelmassa
    2. 1 dl florsocker
    3. 1 tsk äggvita
    4. gul hushållsfärg
  1. Garnering

    1. 150 g mörk choklad
    2. strössel

Gör så här

    1. 1.

      Riv mandelmassan och arbeta samman med florsocker och äggvita. Tillsätt mer florsocker om massan känns smetig. Färga massan gul.

    2. 2.

      Dela den i 2 lika stora bitar. Dela bitarna i 25 delar vardera och forma till ägg.

    3. 3.

      Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Doppa halva ägget i choklad, därefter i strössel och låt stelna.

Fler recept på:
Choklad , Barnkalas
Är innehållet i detta recept olämpligt?