Strömmingsflundror med ansjovis

Strömmingsflundror med ansjovis

Av: / Foto: Ulf Svensson
25 min
4 port
Panerad strömming med mumsigt potatismos!
Fler recept på:
Potatis, Dill, Morot
Annons

Ingredienser

    1. 600 g strömmingsfilé
    2. 1 burk ansjovisfiléer (55 g)
    3. 1 dl hackad dill
    4. 1 dl ströbröd
    5. 1 tsk salt
    6. 25 g smör
  1. Potatismos

    1. 800 g potatis
    2. 2 msk smör
    3. 11/2 dl mjölk
  2. Servering

    1. riven morot
    2. ev rårörda lingon

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten.

    2. 2.

      Klipp bort ryggfenan från strömmingen och lägg ut filéerna med köttsidan uppåt. Låt ansjovisen rinna av. Finhacka och blanda den med lite spad till en röra.

    3. 3.

      Fördela dill och ansjovisröra på hälften av filéerna. Lägg ihop alla filéerna två och två. Blanda ströbröd och salt på en tallrik och vänd "flundrorna" i blandningen.

    4. 4.

      Låt potatisen rinna av. Tillsätt smör och mjölk och vispa sönder potatisen med elvisp. Tillsätt ev mer mjölk för att få lagom konsistens på moset. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Stek strömmingen i smör.

Fler recept på:
Potatis, Dill, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?