Stir fry med blomkålsris

Stir fry med blomkålsris

Av:
20 min
4 port
Kcal 104 Fat 0.7 g Carb 21.5 Prot 5.7
Annons

Ingredienser

  1. Fry

    1. 4 cup blomkål, mixad
    2. 1 cup morot, julienned
    3. 1/2 cup ärtor
    4. 1 cup broccoli
    5. 1 gul lök, tärnad
    6. 3 klyftor vitlök, pressad
  2. Sauce

    1. 1/4 cup tamari el soja
    2. 1/4 cup vatten
    3. 1 1/2 msk honung
    4. 1 tsk chili flakes
    5. 1/2 tsk ingefära, pulver
  3. Marinerad tofu

    1. 8 oz tofu extra firm
    2. 1 msk olivolja
    3. 1/2 msk tamari/soja
    4. 1/2 msk hoisin
    5. 1/2 msk honung
    6. 1/2 tsk chili flakes
  4. Servering

    1. avokado
    2. salladslök
    3. sesamfrö
    4. cashew

Gör så här

    1. 1.

      Tofu: pressa ur vattnet ur tofun och torka lätt. Om du har tid låt den vila mellan två pappersdukar under en stekpanna en stund. Skär i kuber och ös i en stor ziplockpåse tillsammans med övriga ingredienser till marinaden. Värm ugnen till 400 K och preppa en plåt med bakpapper. Ös över tofun och marinaden och baka 20-25 min (rör runt efter halva tiden).

    2. 2.

      Blomkålsris: Mixa blomkålen i en matberedare tills det liknar små riskorn eller couscous. Värm olja i en stor mediumhet stekpanna, tillsätt lök och sautera mjuka och genomskinliga. Tillsätt morötter, broccoli, ärtor och vitlök. Sautera ytterligare 5-8 min, tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt riset och såsen och stek runt 5 min till.

    3. 3.

      Servera med tofun, sesamfrön, avokado, salladslök eller vad som faller in.

Är innehållet i detta recept olämpligt?