Stekta nudlar med grönsaker + tre olika toppingar

Stekta nudlar med grönsaker + tre olika toppingar

Av: / Foto: https://www.ica.se
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 320 g äggnudlar
    2. 2 st morötter
    3. 1/2 st purjolök
    4. 1 st röd paprika
    5. 1 st gul paprika
    6. 1 st broccoli
    7. 2 msk sesamolja
    8. 1/2 dl sweet chilisås
    9. salt
    10. peppar
  1. Kyckling med ingefära och lime

    1. 400 g kycklingfilé
    2. 50 g färsk ingefära
    3. 1 st lime
    4. 2 msk sesamolja
  2. Teriyakitofu

    1. 400 g tofu
    2. 1 st spansk peppar
    3. 1 kruka koriander
    4. 1/2 dl teriyakisås
  3. Chiliräkor

    1. 400 g skalade räkor
    2. 1/2 dl sweet chilisås
    3. salt
    4. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning. Spola dem kalla i vatten och låt rinna av i ett durkslag.

    2. 2.

      Skala och skiva morötterna tunt. Skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla även paprikorna.

    3. 3.

      Skär broccolin i buketter och koka dem i lätt saltat vatten.

    4. 4.

      Hetta upp sesamoljan i en stek-/wokpanna och lägg i nudlarna och grönsakerna. Stek tills grönsakerna är mjuka och smaksätt med sweet chilisås, salt och svartpeppar.

    5. 5.

      Servera nudlarna med något av tillbehören.

    6. 6.

      Kyckling med ingefära och lime: Skala och strimla ingefäran fint. Tvätta limen noga. Riv med fina sidan av rivjärnet av skalet och pressa ut juicen. Strimla kycklingen och stek den i sesamoljan i ca 5 minuter. Lägg i ingefära, limeskal och -juice. Rör om och ta stekpannan från plattan. Låt kycklingen marinera ett par minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och servera.

    7. 7.

      Teriyakitofu: Skär tofun i tärningar. Kärna ur och strimla spansk peppar och koriander fint. Blanda tofun med chili och koriander, ringla över teriyakisåsen och servera.

    8. 8.

      Chiliräkor: Blanda räkorna med sweet chilisås, salt och svartpeppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?