Stekta körsbärstomater med aprikoser, fänkål och basilika

Stekta körsbärstomater med aprikoser, fänkål och basilika

Av: / Foto: Lina Eidenberg
10 min
2 personer
En härlig sallad med sötma, syra, örtighet och anistoner.
Fler recept på:
Picknickmat, Sallad, Basilika, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 10 tomater
    2. salt och svartpeppar
    3. 1 msk + 4 msk strösocker
    4. 1 litet fänkålshuvud (strimlat)
    5. olivolja
    6. 1 kvist rosmarin (finhackad)
    7. 1 dl torkade aprikoser (skivade)
    8. balsamvinäger
    9. 5 basilikablad

Gör så här

    1. 1.

      Dela tomaterna och stek dem på hög värme med köttsidan neråt, salta, sockra med 1 msk socker och peppra. Stek även fänkålen hastigt.

    2. 2.

      Smält 4 msk socker i lite olivolja med rosmarin och aprikoser, koka upp med cirka 2 msk vinäger. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer socker, det ska smaka både sött och syrligt.

    3. 3.

      Blanda ner tomaterna, fänkålen och toppa med basilika.

Fler recept på:
Picknickmat, Sallad, Basilika, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?