Stekta äpplen med tosca och mandelmassa

Stekta äpplen med tosca och mandelmassa

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
8 personer
En klassisk efterrätt som bäst kommer till sin rätt serverad med vispgrädde, vaniljvisp eller glass.
Fler recept på:
Jul, Efterrätt, Glass, Äpple, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 8 st äpplen
    3. 50 g mandelmassa
    4. 1 1/2 dl sötmandel
    5. 1 1/2 dl hasselnötter
    6. ca 1 tsk mald kanel
    7. 100 g smör
    8. 1 dl strösocker
    9. 1 dl ljus sirap
    10. 2 msk vetemjöl
    11. 2 msk mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Skär av toppen på äpplena och ta bort kärnhuset. Var försiktig så det inte blir hål rakt igenom. Ställ äpplena i en smord ugnsform.

    2. 2.

      Riv mandelmassan och fördela i äpplena. Skålla och skala mandeln. Hacka nötter och mandel grovt, blanda med kanel.

    3. 3.

      Smält smöret tillsammans med socker, sirap, mjöl och mjölk i en kastrull. Vänd ner nötblandningen och låt sjuda ca 5 minuter.

    4. 4.

      Fördela smeten i äpplena och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Om det behövs täck över äpplena med folie.

    5. 5.

      Servera med vispad grädde eller vaniljvisp.

Fler recept på:
Jul, Efterrätt, Glass, Äpple, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?