Stekt sejrulle med bönor och dill

Stekt sejrulle med bönor och dill

Av: / Foto: VK Stock
25 min
4 portioner
Sej ska bara snabbt stekas på varje sida. Supergod fyllning, som även passar till andra fiskar.
Fler recept på:
Bönor, Dill, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 8 st sejfiléer (ca 600 g)
    2. 1 st stor bunt dill
    3. 1 dl crème fraiche
    4. 1 msk dijonsenap
    5. 1 msk färskriven pepparrot
    6. salt och svartpeppar
    7. 2 msk smör
  1. Servering

    1. 1 kg haricots verts
    2. 2 msk smör
    3. flingsalt
    4. 4 st limeklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Torka av sejfiléerna.

    2. 2.

      Hacka dillen grovt och blanda den med crème fraiche, senap och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Bred röran på fiskfiléerna och rulla ihop dem, fäst med en tandpetare.

    4. 4.

      Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken i några minuter på varje sida.

    5. 5.

      Koka bönorna i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter tills de är ”al dente”, mjuka och med tuggmotstånd kvar.

    6. 6.

      Låt rinna av i durkslag, vänd ner smöret och krydda med flingsalt.

    7. 7.

      Lägg på tallrik, toppa med fisken och servera med en limeklyfta.

Fler recept på:
Bönor, Dill, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?