Stekt ris thai eller risotto

Stekt ris thai eller risotto

Av: / Foto: Peder Gerdin
60 min
6 st
Grundrecept för risotto eller stek ris med thai-smak
Annons

Ingredienser

  1. Thaisås - om man vill ha Thai-smaken

    1. 2 msk kinesisk soja
    2. 2 msk ostronsås
    3. 2 msk fisksås
    4. 2 tsk socker
    5. vatten
  2. Thai-ingredisensen

    1. 1 burk wok-blandning
  3. Risotto-ingredienserna

    1. 6 port gammalt ris
    2. 1 kg kyckling
    3. 2 st gul lök
    4. 2 st vitlöksklyftor
    5. 3 st ägg
    6. 333 gr Fryst blandade grönsaker - majs, ärtor, röd paprika

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset dagen innan - viktigt! Låt stå kallt i kylskåpet täckt med plast.

    2. 2.

      Förbered alla ingredienser genom att steka dem och sedan lägga dem efterhand i en stor wok-panna. Stek i olja. Börja med att göra Thai-såsen och lägg i wok-pannan om du vill ha Thai-smak.

    3. 3.

      Stek kyckling i mindre bitar

    4. 4.

      Stek riset

    5. 5.

      Skär löken i stora strimlor o stek, pressa två stora vitlöksklyftor, stek 3 ägg och strimla ner dem, tina/värm den frysta grönsaksblandningen i mikron och lägg i.

    6. 6.

      Om du vill ha Thai-stuket så stek en burk wok-grönsaker och lägg i.

    7. 7.

      Blanda och värm i wokpannan - servera ur den. Ev kan du tillsätta mer olja o lite soja om du har risotto-stuket, så att det inte blir för torrt.

    8. 8.

      Detta är ett grundrecept, och man kan ha i lite vad man haver eller byta ut - t ex strimlat kött, räkor eller andra grönsaker. Risotto gör man lite på vad man har över i kylen :-)

Är innehållet i detta recept olämpligt?