Stekt ris med räkor, edamamebönor och sweet chilisås

Stekt ris med räkor, edamamebönor och sweet chilisås

Av: / Foto: Betina Hastoft
20 min
4 portioner
Edamamebönor, gröna sojabönor, finns i frysdisken i välsorterade butiker eller asiatiska livsmedelsbutiker. Prova dem i den här snabblagade rätten.
Fler recept på:
Sallad, Bönor, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 1 st gul lök
    2. ½ st purjolök
    3. 2 msk olja till stekning
    4. 1 tsk curry
    5. 4 st portioner kokt ris
    6. 6 st ägg
    7. 250 g edamamebönor
    8. 1–2 msk sweet chilisås
    9. 1–2 msk sojasås
    10. salt och nymald svartpeppar
  1. Tillbehör

    1. 200 g skalade räkor
    2. 1 st litet knippe bredbladig persilja
    3. 1 st lime i klyfor

Gör så här

    1. 1.

      Skala och rensa all lök. Finhacka gul lök och skär salladslöken/purjolöken i tunna skivor.

    2. 2.

      Hetta upp olja i en wokpanna eller djup stekpanna och fräs all lök någon minut. Tillsätt curryn och fräs en minut till. Tillsätt det kokta riset och stek ytterligare 5 minuter.

    3. 3.

      Vispa ihop äggen i en skål och häll dem över risblandningen i pannan. Rör hela tiden så att äggen fördelar sig jämnt i riset. Tillsätt edamamebö­norna och stek 3–4 minuter.

    4. 4.

      Smaka av med sweet chilisås, sojasås, salt och peppar.

    5. 5.

      Servera det stekta riset med räkor, plockad persilja och limeklyftor.

Fler recept på:
Sallad, Bönor, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?