Skär eller bryt av den nedersta, ibland lite träiga biten, av sparrisen.
Smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda laxen med salt och peppar. Stek den i cirka 8 minuter på varje sida. Lägg i sparrisen och krydda med salt och peppar.
Stek sparrisen i några minuter, sänk värmen mot slutet.
5-minuters-hollandaise: Knäck ägget i en hög och smal mixerbägare.
Smält gärna smöret i en glaskanna i mikrovågsungen så att du enkelt kan hälla smöret i en tunn stråle medan du mixar.
Ställ ner mixern i bägaren och häll sakta i smöret i en tunn stråle samtidigt som du mixar. Tänk på att det understa lagret ska hinna bli ljust och krämigt innan du lyfter upp mixern.
Tillsätt citronsaften och smaka av med salt. Blanda ordentligt. Servera såsen ljummen.
Servering: Servera laxen med den krämiga hollandaisesås och den krispiga sparrisen. Garnera gärna med några citronskivor.