Stekt lax med mangosalsa och koriander

Stekt lax med mangosalsa och koriander

Av:
30 min
4 port
En färgsprakande mangosalsa gjord på frisk mango, krispiga små gurktärningar, het röd chili, syrlig lime och aromatisk koriander som serveras med fluffigt ris och korallrosa lax som stekts till perfektion. Detta är en lyxig, supergod och fräsch middag som
Annons

Ingredienser

    1. 4 port ris
    2. 1 st gurka
    3. 2 st mango
    4. 2 st röd chili
    5. 1 st lime
    6. 2 msk olja
    7. salt och peppar
    8. 1 kruka koriander
    9. 600 g laxfilé

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

    2. 2.

      Skär gurkan i små tärningar. Skala och skär mangon i bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

    3. 3.

      Blanda gurka, mango och chili. Pressa över limesaften och rör i hälften av oljan. Krydda med salt och peppar.

    4. 4.

      Hacka och vänd ned koriandern.

    5. 5.

      Stek laxen i resten av oljan i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt.

    6. 6.

      Servera laxen med salsa och ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?