Stekt lax med krämig vitlöks och dijonsås

Stekt lax med krämig vitlöks och dijonsås

Av:
45 min
4 portioner
Från blogg: http://victoriasprovkok.se/2019/01/stekt-lax-med-kramig-vitloks-och-dijonsas.html
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 4 st Laxfiléer i portionsstorlek
    2. 1 msk smör till stekning
    3. salt och peppar
  2. Sås

    1. 3 st vitlöksklyftor
    2. 3 dl vispgrädde
    3. 1 dl vatten
    4. 1 tsk vetemjöl + vatten för att reda av såsen
    5. 1 msk dijonsenap
    6. 1/2 tsk honung
    7. 1/2 st fiskbuljongtärning
    8. 1 msk finhackad dill
    9. Salt + vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Krydda laxfilébitarna med salt och svartpeppar. Stek laxfiléerna utan skinn i en stekpanna med smör och olja tills de fått fin färg, de behöver inte vara helt genomstekta då de kan puttra lite i såsen och koka klart. Lägg filéerna på en tallrik.

    2. 2.

      Hacka vitlöken fint och bryn den i stekpannan med lite smör. Tillsätt sedan resterande ingredienser till såsen och låt puttra en stund. Lägg i laxen och låt den koka klart på svag värme. Smaka av med salt och vitpeppar.

    3. 3.

      Servera tillsammans med stekt sparris och potatismos eller kokt potatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?