Stekt lax i himmelsk sås

Stekt lax i himmelsk sås

Av:
2 port
Annons

Ingredienser

    1. 2 st Laxfileér
    2. 1/2 tsk Salt
    3. 1/4 tsk Citronpeppar
    4. 1/2 dl Vitt vin
    5. 1 dl Cremé fraiche
    6. 1/2 Grönsaksbuljong
    7. 1/2 ask Krasse
    8. 1/2 msk Röd stenbitsrom

Gör så här

    1. 1.

      Salta och peppra laxfileérna. Stek laxen snabbt på båda sidor tills de fått fin färg. Lägg laxen på ett fat.

    2. 2.

      Häll vinet i stekpannan och låt koka i ca 30 sekunder. Tillsätt créme fraichen och smula över grönsaksbuljongen och rör ihop.

    3. 3.

      När såsen kokt ihop kan du tillsätta ett par droppar soya för färgens skull. Klipp över krasse och tillsätt stenbitsromen. Låt stå och puttra i ca 1 minut. Lägg laxbitarna i såsen och låt stå och puttra i ytterligare 1-2 minuter. Servera med klygtpotatis och kokt broccoli eller en fräsch sallad med pressad citron på.

Är innehållet i detta recept olämpligt?