Stekt kyckling med rödlöksröra o rostade rotfrukter

Stekt kyckling med rödlöksröra o rostade rotfrukter

Av:
45 min
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Rostade grönsaker

    1. 900 g färsk potatis
    2. 1/2 knippe morötter
    3. 2 msk olivolja
    4. lite salt & peppar
  2. Rödlöksröra

    1. 1 st rödlök
    2. 2 msk rödvinsvinäger
    3. 1/2 tsk strösocker
    4. 1/2 kruka gräslök
    5. 2 dl syrad grädde
  3. Kyckling

    1. 4 st kycklingfiléer
    2. 1 msk olja
  4. Till servering

    1. 65 g machesallad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en ugnsplåt.

    2. 2.

      Grönsaker: Borsta o skölj potatisen. Dela om den är stor. Ansa och skär morötterna i bitar.

    3. 3.

      Blanda potatis och morötter med oljan, salta o peppra. Häll ut grönsakerna på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 35 min. Vänd runt några ggr under rostningen.

    4. 4.

      Röra: Skala o finhacka löken. Koka den i vinäger och socker tills vätskan har kokat in. Låt löken svalna av.

    5. 5.

      Hacka gräslöken, vänd ner den och rödlöken i den syrade grädden. Smaka av med salt o peppar.

    6. 6.

      Kyckling: Stek kycklingen i oljan i en stekpanna, vänd då och då. Krydda med salt och peppar. Servera kycklingen med rostade grönskare, rödlöksröran och sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?