Stekt kyckling med jordnötssås

Stekt kyckling med jordnötssås

Av:
105 min
Annons

Ingredienser

    1. 1 stor färsk kyckling (ca 1,5 kg)
    2. 50 g smör
    3. 2 tsk soja
    4. 2 tsk salt
    5. 2 krm mald vitpeppar
    6. 1 tsk citronsaft
  1. Jordnötssås

    1. 2 stora hackade lökar
    2. 3 pressade vitlöksklyftor
    3. 1 msk olja
    4. 1 tsk kanel
    5. 1 tsk socker
    6. 1 tsk salt
    7. 300 g jordnötter
    8. 2 dl mjölk
    9. ca 2 dl vatten
    10. 1 msk soja
    11. 3-4 msk hot mango chutney
    12. 1 citron, skal och saft
    13. 1 krm cayennepeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skölj fågeln väl. Smält smöret i en kastrull, blanda ner soja, salt, peppar och citronsaft. Pensla fågeln in- och utvändigt med blandningen. Stek den i en liten långpanna i 175 grader ca 1,5 timme

    2. 2.

      Fräs lökhack och pressad vitlök i oljan. Krydda med kanel, socker och salt. Kör jordnötterna tillsammans med mjölken till en puré i matberedare och rör ner i lökhacket. Sjud 15 min under omrörning. Späd med vattnet under tiden

    3. 3.

      Tillsätt soja, hot mango chutney och citronskal och -saft. Krydda med cayennepeppar, smaka av och krydda mer vid behov

    4. 4.

      Servera kokt ris, sallad och sås till kycklingen

Är innehållet i detta recept olämpligt?