Stekt haloumi, grönsaker och bulgur

Stekt haloumi, grönsaker och bulgur

Av: / Foto: Anders Norrsell
45 min
4 personer
Stekt haloumi, grönsaker och bulgur ett smarrigt vegetarisk allternativ.
Fler recept på:
Budgetmat, Rödlök, Tomater, Vitlök, Avokado, Basilika, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 6 dl vatten
    2. 1 st grönsaksbuljongtärning
    3. 1 tsk gurkmeja
    4. 3 dl fullkornsbulgur
    5. 1 st rödlök
    6. 6 st tomater
    7. 1 dl feferoni
    8. 2 st avokador
    9. 1/2 st citron, rivet skal + saft
    10. 1/2 dl finhackad persilja
    11. 1/2 kruka finhackad basilika
    12. 3 msk olivolja
    13. 400 g skivad haloumi
    14. valfria småbladiga salladsblad
    15. flingsalt
  1. Ärtguacamole

    1. 2 st avokador
    2. 5 dl tinade gröna ärter
    3. 1 msk gräddfil
    4. 2 msk olivolja
    5. 2 st vitlöksklyftor
    6. lite salt

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp vattnet med buljongtärning och gurkmeja. Tillsätt bulgur och koka på svag värme under lock ca 10 minuter. Ta av och låt svalna.

    2. 2.

      Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna.

    3. 3.

      Dela, kärna ur och dela avokadohalvorna i stora bitar. Tillsätt citronsaft och -skal över tärningarna.

    4. 4.

      Blanda samman bulgur, lök, tomater, feferoni, avokadotärningar och örter. Ringla över olja smaksätt med salt och peppar.

    5. 5.

      Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek haloumiosten på hög värme tills den fått fin färg på båda sidor.

    6. 6.

      Lägg salladsblad på ett uppläggningsfat, lägg på bulgurblandningen och toppa med haloumi.

    7. 7.

      Ärtguacamole: Dela varje avokado i två halvor. Ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet. Mixa eller mosa ärter, avokador, gräddfil och olivolja grovt. Riv ner vitlöken och rör om. Smaka av med lite salt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?