Stekt fisk med rödbetssallad

Stekt fisk med rödbetssallad

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
Denna lättlagade maträtt är som en ren hälsokur, fylld av omega 3 och vitaminer. Fantastiskt god är den dessutom!
Fler recept på:
Sallad, Budgetmat, Bönor, Nötter, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 600 g torsk- eller sejfiléer
    2. 1 st uppvispat ägg
    3. 1 dl sesamfrön
    4. 1 tsk salt
    5. 2 krm peppar
    6. 2 msk smör
  1. Rödbetssallad

    1. 400 g gröna bönor
    2. 3 st apelsiner
    3. 200 g inlagda rödbetor
    4. 75 g hasselnötter
    5. 150 g fetaost
  2. Dressing

    1. 2 msk olja
    2. 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

    1. 1.

      Koka bönorna knappt mjuka. Skär apelsinen i skinnfria klyftor. Skiva rödbetorna, grovhacka nötterna och rosta dem. Blanda salladen. Droppa över dressingen.

    2. 2.

      Skär fisken i portionsbitar. Panera dem i ägg och sesamfrön. Salta och peppra.

    3. 3.

      Stek fisken till fin färg i smör i en teflonstekpanna.

    4. 4.

      Servera fisken med salladen.

Tips från kocken

Laktosintolerans: Välj laktosfritt smör samt fetaost.
Fler recept på:
Sallad, Budgetmat, Bönor, Nötter, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?