Steak sandwich

Steak sandwich

Av:
180 min
4
Annons

Ingredienser

  1. Flankstek

    1. 600 gr Flankstek
    2. Salt
    3. Peppar
    4. 4 skivor Surdegsbröd
    5. 4 skivor ost
    6. Ruccola
    7. 2 st Tomater
  2. Chilimajonäs

    1. 1 st Äggula
    2. 1 tsk Dijonsenap
    3. 1 tsk Vitvinsvinäger
    4. 1 tsk Chilisausce
    5. 1-3 msk Sambal Oelek
    6. salt
    7. Peppar
  3. Picklad rödlök

    1. 2 st rödlökar
    2. 3 dl vatten
    3. 2 dl socker
    4. 1 dl ätticka 12%
    1. 10 st Jalapeños
    2. 1,5 dl vatten
    3. 1,5 dl vitvinsvinäger
    4. 3 msk socker
    5. 2 msk salt
    6. 2 st vitlöksklyftor
    7. 1 msk ättika

Gör så här

    1. 1.

      Massera in rikligt med salt och peppar på flanksteken. Stek i olja och smör tills fått färg. För över till vakuum-påse tillsammans med steksky. Kör i sousvide 57 grader 2-4 timmar. Stek åter igen när den är klar i SV, så att den får fin färg. Låt vila åtminstone 10 minuter

    2. 2.

      Picklad rödlök: Dela rödlökarna på hälften. Skär sedan smala strimlor(halvmånar) av lökhalvorna. Koka upp vatten, socker och ättika. Se till att allt socker löst sig, lägg i rödlöken. Rör om och låt svalna, häll ned i glasburk och ställ i kylskåpet

    3. 3.

      Inlagda Jalanpeños Blanda ihop ingredienserna till jalapeño lagen. Koka upp. Skiva jalapeños. Lägg ned i lagen och ta bort från spisen. Lägg i glasburkar och försvara i kylskåp

    4. 4.

      Vispa ihop äggulan, senap och vitvinsvinäger. Fortsätt vispa och häll ned olja sakta, börja droppvis och öka sedan tempot. Använd olja till önskad konsistents. Blanda ned chilisaucen samt Sambal Oelek efter önskad styrka. Salta och peppra lätt. Ha gärna i en droppe citronjuice eller två för att addera lite syra.

    5. 5.

      Stek brödskivorna, skär flanksteken, servera på bröden tillsammans med chilimajonäsen, inlagda jalapeños, picklad rödlök, ruccola och skivad tomat

Är innehållet i detta recept olämpligt?