Steak sandwich

Steak sandwich

Av: / Foto: Jennie Benjaminsson
15 min
2 personer
Den här smarriga smörgåsen är perfekt att göra på de köttbitar som kan ha blivit över från gårdagens middag.
Fler recept på:
Picknickmat, Sallad, Fläsk, Citron, Tomater, Vitlök, Fläskfilé
Annons

Ingredienser

    1. 2 st stekta köttbitar (t ex fläskkarré, fläskfilé eller ryggbiff)
    2. 2 nävar rucolasallad
    3. 1/4 st gurka
    4. 1 st röd paprika
    5. 8 st små röda eller gula tomater
    6. 1/2 st ciabattabröd
  1. Örtcreme:

    1. 2 msk finhackad färsk persilja
    2. 1/2 st vitlöksklyfta
    3. 2 msk creme fraiche
    4. 2 msk majonnäs
    5. en skvätt färskpressad citronsaft
    6. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i strimlor. Skölj alla grönsaker. Strimla gurkan och paprikan. Dela tomaterna. Skär ciabattan till två rejäla smörgåsar och skär de i två delar.

    2. 2.

      Mixa alla ingredienser till örtkrämen och bred på insidan av brödskivorna. Lägg på grönsakerna och köttet på brödens underdelar och lägg på locken.

Är innehållet i detta recept olämpligt?