Squashsoppa med grön curry och yoghurt

Squashsoppa med grön curry och yoghurt

Av: / Foto: Ralph Månsson
25 min
4 pers
Annons

Ingredienser

    1. 650-700 g squash
    2. 1 gul lök
    3. 2 msk rapsolja
    4. 4 cm grön färsk chili
    5. 3 tsk grön currypasta
    6. 8 dl vatten
    7. 1 tärning grönsaksbuljong
    8. 1/2 dl naturell yoghurt
    9. salt och peppar
  1. Servering

    1. 1/2 dl naturell yoghurt
    2. 1 salladslök

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta och dela squashen och löken i mindre bitar. Fräs grönsakerna i 2 msk olja i en kastrull. Finhacka den gröna chilin, tillsätt den och grön curry. Fräs ett par minuter.

    2. 2.

      Tillsätt vatten och buljong, låt koka i ca 10 minuter.

    3. 3.

      Mixa soppan slät med en stavmixer och rör ner yoghurten. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Garnera soppan med yoghurt och strimlad salladslök.

Tips från kocken

120 kcal/ portion En väldigt kalori- och fettsnål rätt, dock med mycket smak. Komplettera gärna med en bit bröd eller knäckebröd med avokado, ägg eller ost.
Är innehållet i detta recept olämpligt?