Squash fylld med svampstuvning

Squash fylld med svampstuvning

Av:
2 squasher à ca 400 g 1 msk smör 150 g färsk hackad svamp 1 hackad rödlök 2 msk vetemjöl 2 dl mellanmjölk ½ dl matlagningsgrädde salt, peppar och timjan ½ dl parmesanost Garnera med: timjanskvistar
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Dela squashen på längden och gröp ut lite av innehållet i mitten så att det blir som en skål.

    2. 2.

      Hacka och stek squash-innehållet i smör tillsammans med svamp och lök några minuter tills svampen börjar ”knäppa”. Pudra över mjöl, rör om och späd med mjölk och grädde. Krydda och låt puttra 3–4 minuter.

    3. 3.

      Lägg squashhalvorna i en ugnssäker form eller på bakpappersklädd plåt, skär ev av en tunn skiva i botten så att de står stadigt. Fyll halvorna med stuvningen, strö på osten och gratinera mitt i ugnen 10–15 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?