Spröda julstjärnor

Spröda julstjärnor

Av: / Foto: Pontus Ferneman
60 min
20 stycken
En söt liten julkaka!
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 4 dl vetemjöl, ca 250 g
    2. 3/4 dl socker
    3. 1 tsk vaniljsocker
    4. 150 g kallt smör
    5. 2 st äggulor
  1. Fyllning

    1. ca 1 dl röd vinbärsgelé eller valfri fast sylt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare. Tillsätt det kalla smöret och sist äggulorna. Arbeta snabbt samman, bara precis till en deg. Låt ligga inlindad i kyl i ca 30 min.

    2. 2.

      Kavla ut hela degen till en ca 2 mm tjock rektangel, direkt på bakplåtspapper. Sporra ut kvadrater ca 6x6 cm. Sporra 8 ggr från kanterna in mot mitten så att det bildas 8 flikar i varje kvadrat.

    3. 3.

      Fördela en klick gelé på varje, vik in varannan flik mot mitten. Grädda i 200°, 8–10 min.

Tips från kocken

Tips! Rulla kulor, tryck till i mitten och fördela sylt i gropen, för en snabbare variant.
Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?