Spröda formar med chokladfyllning

Spröda formar med chokladfyllning

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
20 kakor
Formar fyllda av chokladfyllning som är smaksätt med pepparkakskryddor.
Fler recept på:
Jul, Advent, Choklad
Annons

Ingredienser

    1. 200 g smör, rumsvarmt
    2. 1 dl strösocker
    3. 1 msk vaniljsocker
    4. 4 dl vetemjöl
    5. 1 dl potatismjöl
  1. Fyllning

    1. 150 g smör
    2. 150 g mörk choklad, grovhackad
    3. 3 st ägg
    4. 2 dl strösocker
    5. 1 msk kakao
    6. 1/2 tsk pepparkakskryddor
  2. Garnering

    1. florsocker
    2. hallon
    3. mynta eller citronmeliss

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Arbeta ihop ingredienser till pajdegen och låt degen vila i kylen en stund.

    3. 3.

      Smöra 20 aluminiumformar och tryck ut degen i dem.

    4. 4.

      Fyllning: Smält smöret och blanda ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen har smält.

    5. 5.

      Blanda ner ägg, strösocker, pepparkakskrydda och kakao. Fördela fyllningen i formarna.

    6. 6.

      Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Fyllningen ska vara lös i mitten.

    7. 7.

      Pudra florsocker över kakorna och garnera med hallon och lite mynta.

Tips från kocken

Använd choklad av bra kvalitet. Fyllningen blir snäppet godare då.
Fler recept på:
Jul, Advent, Choklad
Är innehållet i detta recept olämpligt?