Spenatsoppa med myntayoghurt

Spenatsoppa med myntayoghurt

Av: / Foto: Kent Jardhammar
15 min
4 portioner
Spenatsoppa med ägg och myntayoghurt.
Fler recept på:
Budgetmat, Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 2 msk smör
    2. 4 msk vetemjöl
    3. 1 dl grädde
    4. 1,2 liter grönsaksbuljong
    5. ca 300 g djupfryst hackad spenat
    6. 1 tsk salt
    7. 2 krm peppar
    8. 4 st hårdkokta ägg
  1. Myntayoghurt

    1. 2 dl turkisk yoghurt
    2. 2 tsk torkad mynta

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet så det blandas väl. Späd med grädden och buljongen. Koka upp under omrörning och sjud i 3 min.

    2. 2.

      Lägg ner spenaten och låt den tina. Smaka av med salt och peppar. Blanda yoghurten.

    3. 3.

      Skala och dela äggen. Servera soppan med ägghalvor, myntayoghurt och bröd.

Fler recept på:
Budgetmat, Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?