Spenatsoppa med ägg

Spenatsoppa med ägg

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 600 g fryst spenat
    2. 1 Vitlöksklyfta
    3. 1 msk hackad gräslök
    4. 1 msk smör/margarin
    5. 3 msk vetemjöl
    6. 8 dl vatten
    7. 2 st grönsaksbuljongtärni
    8. 1 dl matlagningsgrädde
    9. 1 tsk salt
    10. 1 krm vitpeppar
    11. 1 krm muskot
    12. 4 ägg

Gör så här

    1. 1.

      Koka äggen. Skala och skär dem i halvor.

    2. 2.

      Tina spenaten i lite vatten i en kastrull.

    3. 3.

      Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet.

    4. 4.

      Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock.

    5. 5.

      Rör i grädden i soppan.

    6. 6.

      Tips: Toppa ev. knaperstekt bacon/stekta laxtärningar/räkor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?