Spenatsoppa

Spenatsoppa

Av:
20 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Soppa

    1. 500 gr finhackad frusen spenat
    2. 1 msk gräslök
    3. 1 msk smör
    4. 3 msk vetemjöl
    5. 8 dl vatten
    6. 2 st grönsaksbuljong
    7. 1 dl grädde
    8. 1 tsk salt
    9. 1 krm svartpeppar
  2. Tillbehör

    1. 4 st ägg

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att sätta äggen på kokning.

    2. 2.

      Stoppa den frusna spenaten i lite av vattnet i en kastrull och tina upp.

    3. 3.

      Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på mjölet och häll på resten av vattnet. Smula i buljongen. Låt koka 10 min under lock.

    4. 4.

      Rör i grädde, salta och peppra.

    5. 5.

      Servera med ägg i halvor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?