Spenatsoppa

Spenatsoppa

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 2 msk olivolja
    2. 1 st gul lök
    3. 200 gram färska spenatblad
    4. 2,5 dl vitt vin
    5. 2,5 dl vatten
    6. 1,5 dl vispgrädde
    7. 0,5 dl konc kycklingfond
    8. 1 tsk salt
    9. 1 krm svartpeppar
    10. 2 msk Pernod

Gör så här

    1. 1.

      Hacka lök och spenatblad

    2. 2.

      Fräs löken i oljan ca 3 min. Addera till spenaten och fräs ytterligare 3-4 min.

    3. 3.

      Tillsätt vinet och låt koka ihop 1 min.

    4. 4.

      Häll i vatten, grädde och fond. Låt sjuda några minuter. Krydda med salt och peppar

    5. 5.

      Mixa soppan slät. Smaka av med Pernod före servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?