Spenatsoppa

Spenatsoppa

Av:
25 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 500 g Fryst bladspenat
    2. 3 msk Gräslök
    3. 1 st Gul lök
    4. 1 st Vitlöksklyfta
    5. 9 dl Vatten
    6. 1 dl Vitt vin
    7. 1 dl Grädde
    8. Kycklingfond
    9. Salt
    10. Cayennepeppar
    11. Vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Tina spenaten och hacka gräslöken.

    2. 2.

      Hacka lök och vitlök och fräs i smör under ca 5 min.

    3. 3.

      Tillsätt spenaten och gräslöken och fräs i ytterligare 5 min.

    4. 4.

      Tillsätt mjölet genom en sil.

    5. 5.

      Häll på vatten, vin, kycklingfond och koka i 10 min.

    6. 6.

      Mixa med stavmixer och tillsätt grädden. Smaka av med salt, cayennepeppar och vitpeppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?