Spenatsoppa

Spenatsoppa

Av: / Foto: Annika Broman
35 min
4 portioner
Krämig spenatsoppa! Här kan man byta ut spenaten mot nyplockade nässlor. Var då noga med att plocka topparna, skölj dem ordentligt och ge dem ett hastigt uppkok.
Fler recept på:
Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 500 g spenat, färsk eller fryst
    2. 1 st gul lök
    3. 1 msk smör
    4. 1¼ liter vatten
    5. 1 dl vitt vin
    6. 1 tärning grönsaksbuljong
    7. 1 dl crème fraiche
    8. majsstärkelse till redning
    9. salt och nymald peppar
  1. Tillbehör

    1. smörgås

Gör så här

    1. 1.

      Skölj spenaten väl i kallt vatten och hacka den i mindre bitar. Använder du fryst spenat, tina den något.

    2. 2.

      Finhacka den gula löken och smält smöret i en kastrull. Fräs spenat och lök, häll på vatten, vin och buljongtärning. Låt koka cirka 5 minuter.

    3. 3.

      Mixa soppan slät tillsammans med crème fraiche, red av med majsstärkelse om det behövs. Smaka av med salt och nymald peppar.

Fler recept på:
Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?