Spenatsallad med soltorkade tomater och bacon

Spenatsallad med soltorkade tomater och bacon

Av:
av Lisa Lemke. God, matig varm/kall sallad.
Annons

Ingredienser

  1. Råvaror

    1. 400 g babyspenat
    2. 260 g bacon
    3. 400 g kikärter
    4. 10 cm purjolök
    5. 100 g prästost
  2. Dressing

    1. 200 g soltorkade tomater
    2. 5 färska tomater
    3. 1 msk rödvinsvinäger
    4. 6 msk olivolja
    5. salt & peppar

Gör så här

    1. 1.

      Hacka soltorkade tomater och färska tomater i fina tärningar, lägg i en stor bunke. Häll på vinäger och olivolja, salta och peppar och blanda runt. Ställ åt sidan och låt vila.

    2. 2.

      Skär baconet i mindre bitar och stek i en stekpanna. När baconet börjar bli klar, tillsätt kikärtorna så de blir ljumma. Strimla purjolöken fint och vänd snabbt ner i stekpannan. Krispet i purjolöken ska vara kvar. Lägg upp bladspenaten på ett stort fat, fortsätt med kikärtorna och tomatdressingen.

    3. 3.

      Avsluta med flagor av ost.

Är innehållet i detta recept olämpligt?