Spenatomelett med gravlax

Spenatomelett med gravlax

Av: / Foto: Anna Skoog
15 min
1 person
Omeletten är gjord för en person eftersom varje behöver stekas var för sig, men det är lätt att dubblera receptet.
Fler recept på:
Citron, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 2 st ägg
    2. 1 krm finrivet skal av 1 citron
    3. 2 msk vatten
    4. 1/4 krm salt
    5. 1 dl babyspenat, 15 blad
  1. Garnering

    1. 1 skiva gravad lax
    2. dillvippa

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ägg, citronskal, vatten och salt. Vänd ner spenaten.

    2. 2.

      Hetta upp lite smör eller rapsol­ja i en liten stekpanna, ca 12 cm i diameter. Stek omeletten ca 3 minuter. Vänd omeletten och stek den ytterligare ca 1 minut.

    3. 3.

      Toppa med laxskiva och dill.

Fler recept på:
Citron, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?