Spenatfyllda rödtungsfiléer

Spenatfyllda rödtungsfiléer

Av: / Foto: Lina Eriksson
45 min
4 personer
Recept på spenatfyllda rödtungsfiléer.
Fler recept på:
Dill, Potatis, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 4 st rödtungsfiléer
    2. salt, peppar
    3. 1 dl vitt matlagningsvin
  1. Fyllning

    1. 1 dl vispgrädde
    2. ca 200 g babyspenat, förvälld
    3. salt, peppar
  2. Sås

    1. 3 dl vispgrädde
    2. 2 dl vitt matlagningsvin
    3. 3 dl skalade räkor
    4. 4 msk lax- eller forellrom
    5. 4 msk finhackad dill

Gör så här

    1. 1.

      Fyllningen: Koka upp grädden i en liten panna. Blanda i spenaten och sjud någon minut. Krydda och låt svalna.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 175°. Lägg ut fisken på en skärbräda och krydda. Fördela spenaten på fiskfiléerna och vik ihop.

    3. 3.

      Lägg fiskpaketen i en smord ugnssäker form. Ringla över vinet. Sätt in formen mitt i ugnen 15–20 minuter tills fisken är klar. Gör såsen under tiden.

    4. 4.

      Såsen: Koka upp grädden och vinet i en liten kastrull. Sjud ca 5 minuter. Lägg i räkorna och koka någon minut. Ta kastrullen från värmen och blanda i rom och dill. Fördela såsen över fisken. Servera med pressad potatis eller ris.

Fler recept på:
Dill, Potatis, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?