Spenat- och ricottapizza

Spenat- och ricottapizza

Av: / Foto: Lara Holmes
40 min
2 personer
Den här snabbakade pizzan behöver inte jäsa, perfekt snabbmat en fredagskväll .
Fler recept på:
Ugnsbaka , Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 300 g (ca 5 dl) vetemjöl special eller Manitoba cream
    2. 7 g torrjäst (till exempel Dr Oetker)
    3. 1 tsk salt
    4. jungfruolivolja
    5. 2 dl vatten (uppvärmt)
    6. 1 st vitlöksklyfta (pressad)
    7. 200 g ricotta
    8. flingsalt och peppar
    9. 300 g fryst bladspenat (tinad, avrunnen och grovhackad)
    10. 1 st bit burrata (eller vanlig mozzarella)
    11. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Lägg mjölet och jästen i en skål tillsammans med salt och blanda. Rör ner 1 msk olivolja och 2 dl varmt vatten och knåda till en smidig deg. Rör ner vitlöken i ricottan, salta och peppra.

    2. 2.

      Kavla ut pizzadegen tills den är cirka 35 cm i diameter. Lägg den på en ugnsplåt och sätt ugnen på 220°.

    3. 3.

      Pensla pizzakanterna med olivolja. Bred ut ricotta över pizzan och klicka över spenat. Toppa med burrataskivor. Grädda i ugnen i cirka 15–20 minuter tills den är krispig och gyllene.

    4. 4.

      Ringla över lite extra olivolja och strö över flingsalt innan servering.

Fler recept på:
Ugnsbaka , Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?