Spenat- och kikärtsbollar med tsatsiki

Spenat- och kikärtsbollar med tsatsiki

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
En vegetarisk dröm!
Fler recept på:
Budgetmat
Annons

Ingredienser

  1. Bollar

    1. 600 g kikärter
    2. 400 g fryst och tinad bladspenat
    3. 150 g fetaost
    4. 1 1/2 dl vetemjöl
    5. 1/2 st finhackad röd chilifrukt
    6. 1 tsk salt
    7. 2 msk olja
  2. Tsatsiki

    1. 1/2 st gurka
    2. 2 dl turkisk yoghurt
    3. 2 krm salt
    4. 1 tsk mynta

Gör så här

    1. 1.

      Mixa alla ingredienser till bollarna och forma bollar.

    2. 2.

      Riv gurkan och krama ur vätskan. Blanda med yoghurt, salt och mynta.

    3. 3.

      Stek bollarna i olja. Servera med tsatsiki och tomatsallad.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Välj ett glutenfritt mjöl. Laktosintolerans: Välj laktosfri fetaost och matyoghurt.
Fler recept på:
Budgetmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?