Spenat- och kikärtsbollar

Spenat- och kikärtsbollar

Av:
20 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 600 g kikärtor
    2. 400 g bladspenat
    3. 150 g fetaost
    4. 1,5 dl vetemjöl
    5. 1 tsk salt
    6. 2 msk olja
  1. Tomatsås

    1. 1 gul lök, hackad
    2. 1 msk smör
    3. 400 g hela tomater
    4. 1 klyfta pressad vitlök
    5. 1 tsk salt
    6. 2 krm peppar
    7. 1 msk hackad basilika

Gör så här

    1. 1.

      Mixa alla ingredienser till bollarna och forma dem

    2. 2.

      Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt tomaterna och krossa dem med en sked. Pressa över vitlök och koka såsen några min. Tillsätt salt, peppar och basilika

    3. 3.

      Stek bollarna i oljan. Servera med kokt ris och tomatsåsen

Är innehållet i detta recept olämpligt?