Spenat och fetaostpaj

Spenat och fetaostpaj

Av:
60 min
4
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 3 Dl Vetemjöl
    2. 100 g Smör
    3. 5 Msk Vatten
    4. 0,5 Tsk Salt
    5. 1 st Ägg
  2. Fyllning

    1. 175 g Spenat (färsk)
    2. ca 3 Msk Olivolja
    3. 1 Klyfta Vitlök
    4. 200 g Fetaost
  3. Äggstanning

    1. 4 (3) st Ägg
    2. 2,5 Dl Mjölk
    3. 2 Krm Salt
    4. 1 Krm Vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader

    2. 2.

      Gör pajskalet; mosa ihop smör, mjöl, salt och vatten till en klump och tryck ut i pajformen (ca 27 cm i diameter). Gör sedan hål i skalet med en gaffel.

    3. 3.

      Grädda pajskalet i 5 min

    4. 4.

      Vispa upp ett ägg i en stor bunke och pensla pajskalet med ägget. Använd vad som är kvar till äggstanningen sedan.

    5. 5.

      Grädda pajskalet i ytterligare 3 minuter.

    6. 6.

      Fräs vitlöken i olivoljan och lägg sedan i den skjölda spenaten. Stek tills bladen skrumpnat ihop.

    7. 7.

      Tärna fetaosten, använd mer än 200 gram om det behövs.

    8. 8.

      Blanda äggstanning genom att vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i den skål du vispade upp ägget i innan. Använd i detta fall endast 3 till ägg eftersom det redan ligger ett i bunken.

    9. 9.

      Lägg i spenaten i pajskalet och sprid ut jämt. Lägg sedan ut fetaosten jämt på spenaten. Häll över äggstanningen.

    10. 10.

      Grädda pajen mitt i ugnen i drygt 35 minuter tills pajen fått fin färg och äggstanningen har stelnat.

    11. 11.

      Ta ut och låt pajen svalna något innan servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?