Spenat- och fetafyllda filodegspaket med raita

Spenat- och fetafyllda filodegspaket med raita

Av: / Foto: Columbus Leth
45 min
4 personer
De små spröda paketen med sin krämiga fyllning kan serveras med bara ett gott bröd till, eller som tillbehör till kött eller fisk.
Fler recept på:
Picknickmat, Fetaost, Nötter, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 4 st ark filodeg
    2. 25 g smält smör
    3. 200 g fetaost
    4. 50 g rostade pinjenötter
    5. 500 g spenat, sköljd och rensad
    6. 20 g smör
    7. Havssalt och färskmalen peppar
  1. Raita:

    1. 2 dl fet matyoghurt
    2. 2 tsk spiskummin
    3. 1 st krossad vitlöksklyfta
    4. ½ gurka, skuren i små tärningar
    5. 2 tomater utan kärnor, skurna i tärningar

Gör så här

    1. 1.

      Lägg filodegsarken på bordet och pensla med smör. Smula fetaosten i mitten på varje ark och strö pinjenötter ovanpå. Sautera spenaten i smält smör i en stekpanna, krydda med salt och peppar.

    2. 2.

      Fördela spenaten över osten. Rulla ihop och vik in sidorna ordentligt om fyllningen. Pensla kanterna med smält smör och tryck till så de förseglas.

    3. 3.

      Grädda mitt i 200˚ varm ugn i 12–15 minuter, tills paketen är ljusbruna och spröda. Rör ihop ingredienserna till raitan. Servera filodegspaketen med raita till.

Fler recept på:
Picknickmat, Fetaost, Nötter, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?