Spenat och färsröra

Spenat och färsröra

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 30 g russin (ca 1/2 dl)
    2. 1 msk olivolja
    3. 1 msk pinjenötter
    4. 200 g färsk spenat
    5. 300 g kycklingfärs
    6. 1 msk smör
    7. 1 tsk spiskummin
    8. 1/2 gullök
    9. salt och svartpeppar
    10. ris till servering

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset enligt anvisning på paketet. Blötlägg russinen ca 15 min i ljummet vatten.

    2. 2.

      Hetta upp oljan i en stekpanna och rosta pinjenötterna lätt. Stek med russinen en stund och vänd ned spenaten. Salta och peppra.

    3. 3.

      Stek färsen smulig i smöret. Hacka löken och stek med tills den är mjuk. Smaka av med kryddorna. Blanda sedan med spenatblandningen och servera till riset.

Är innehållet i detta recept olämpligt?