Spenat- och broccolisoppa med fetaoströra

Spenat- och broccolisoppa med fetaoströra

Av: / Foto: Ulrika Ekblom
35 min
2 personer
En grön och nyttig soppa värmer i höstrusket.
Fler recept på:
Soppa, Basilika, Broccoli, Vitlök, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. 2 st schalottenlökar
    2. 1 st vitlöksklyfa
    3. 1 msk olivolja
    4. 1 stånd broccoli, ca 250 g
    5. 6 dl vatten
    6. 2 msk grönsaksfond
    7. 1 påse babyspenat, ca 70 g
    8. salt och nymald svartpeppar
  1. Fetaoströra

    1. 100 g fetaost
    2. 2 msk kvarg
    3. 2 st basilikablad
    4. nymald svartpeppar
  2. Tillbehör

    1. 2 st bitar grovt bröd

Gör så här

    1. 1.

      Skala lök och vitlök och finhacka dem. Fräs i olivolja i en kastrull.

    2. 2.

      Dela broccolin i små buketter, skiva stammen fint och tillsätt det i kastrullen. Fyll på med vatten och fond och låt koka 5–7 minuter tills broccolin är mjuk.

    3. 3.

      Tillsätt spenaten och låt bli varmt.

    4. 4.

      Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Fetaoströra: Mosa fetaosten och blanda den med kvarg, hackad basilika och lite peppar.

    6. 6.

      Servera soppan med röran och bröd

Fler recept på:
Soppa, Basilika, Broccoli, Vitlök, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?