Spenat- och baconpanna

Spenat- och baconpanna

Av:
25 min
2 port
Ägg, spenat och bacon i en skön förening! Perfekt snabbmat att njuta av till frukost eller lunch. Även god i picknickkorgen.
Annons

Ingredienser

    1. 4 ägg
    2. 150 g bacon, tärnad
    3. 100 g smör
    4. 100 g spenat, färsk
    5. 1 msk gräslök, finhackad (valfritt)
    6. salt
    7. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker portionsform med smör.

    2. 2.

      Stek bacon och spenat i resten av smöret.

    3. 3.

      Vispa äggen. Rör ner spenaten och baconet, inklusive stekfett.

    4. 4.

      Tillsätt eventuellt lite finhackad gräslök. Krydda med salt och peppar efter smak.

    5. 5.

      Häll äggstanningen i formen och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter eller tills rätten fått fin färg.

    6. 6.

      Låt svalna 3–5 minuter och servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?