"Specialare"

"Specialare"

Av: / Foto: Peter Kam
30 min
4 personer
I dag finns det många olika sorters korvar, testa någon ny och spännande till den här klassikern.
Fler recept på:
Potatis, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 4 st korvar
    2. 1 st portabello
    3. olivolja till stekning
    4. 4 skivor gott bröd
  1. Mos

    1. 700 g mjölig potatis
    2. ca 3 dl gräddmjölk
    3. 2 msk olivolja
    4. 50 g smör
    5. 1–2 dl riven parmesanost
    6. salt och peppar
  2. Till servering

    1. 1 dl riven pepparrot
    2. rårörda lingon
    3. senap

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Börja med moset. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet.

    2. 2.

      Mosa potatisen med en potatisstöt tillsammans med gräddmjölken. Obs! Ta lite mjölk i taget så att inte moset blir för löst.

    3. 3.

      Blanda ner olivolja, smör och ost. Vispa moset fluffigt med en ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Dela svampen i mindre bitar och stek den i olivolja i några minuter. Salta och peppra.

    5. 5.

      Stek eller grilla korvarna på medelvärme, vänd dem då och då så att de inte spricker.

    6. 6.

      Grilla eller rosta bröden.

    7. 7.

      Servera korven tillsammans med moset, svampen, bröden och lite färsk pepparrot. Lingon och en klick senap är ju ett måste.

Fler recept på:
Potatis, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?