Spättfiléer med kantarellsås

Spättfiléer med kantarellsås

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Fantastisk goda spättfiléer med kantarellsås.
Fler recept på:
Budgetmat, Fisk, Kantareller, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 600 g filéer av rödspätta eller annan plattfisk
    2. 1 tsk salt
    3. 2 krm hel vitpeppar
  1. Kantarellsås

    1. 250 g kantareller eller annan svamp
    2. 2 msk smör
    3. 1/2 tsk salt
    4. 2 krm peppar
    5. 2 msk vetemjöl
    6. 3 dl mjölk
    7. 1 dl grädde
    8. 1/2 tärning grönsaksbuljong

Gör så här

    1. 1.

      Ansa svampen och stek den i smör, salta och peppra. Tillsätt mjölet och späd med mjölk och grädde. Hacka buljongtärningen och tillsätt den. Blanda och sjud stuvningen i 3 min.

    2. 2.

      Rulla ihop fiskfiléerna och sjud dem ca 4 min i saltat vatten med hela vitpepparkorn.

    3. 3.

      Servera fisken med kokt ris, gröna ärter och såsen.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Red såsen med majsstärkelse. Laktosintolerans: Välj laktosfri mjölkdryck, matgrädde och smör. Dietist: Bim Åkers
Fler recept på:
Budgetmat, Fisk, Kantareller, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?