Spätta med grönsaksröra

Spätta med grönsaksröra

Av: / Foto: Pontus Ferneman
35 min
4 portioner
Färgglad grönsaksröra med oliver och bönor toppar spättfiléerna.
Fler recept på:
Budgetmat, Vitlök, Bönor, Citron, Tomater, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 600 g spättfiléer eller torskfilé
  1. Grönsaksröra

    1. olja till stekning
    2. salt, peppar
    3. 250 g blandade färska tomater
    4. 2 st röda paprikor
    5. 1 st hackad gul lök
    6. 1 st fint riven vitlöksklyfta
    7. saft från ca 1/2 citron
    8. 1 dl urkärnade svarta oliver
    9. 1 burk stora vita bönor, 300–380 g
    10. olivolja
    11. 1 litet knippe persilja eller dill

Gör så här

    1. 1.

      Salta filéerna, rulla ihop dem och lägg dem i en smord ugnssäker form.

    2. 2.

      Skär tomaterna i mindre bitar eller dela om de är små. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.

    3. 3.

      Fräs löken mjuk, tillsätt tomater, paprika och vitlök som får fräsa med någon min. Krydda med salt och peppar och pressa över lite citronsaft. Blanda ner oliver och bönor.

    4. 4.

      Lägg röran ovanpå fisken och ringla över lite olivolja, gratinera i 200° tills fisken har en innertemperatur på ca 58°, ca 15–20 min. Strö över hackad persilja eller dill.

Fler recept på:
Budgetmat, Vitlök, Bönor, Citron, Tomater, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?