Sparrissoppa med forellrom

Sparrissoppa med forellrom

30 min
6 Stycken
Recept på sparrissoppa, en smarrig förrätt!
Fler recept på:
Soppa
Annons

Ingredienser

  1. Sparrissoppa med forellrom

    1. 1 dl torrt vitt vin
    2. 4 msk kycklingfond
    3. 1 burk crème fraiche (valfri fetthalt)
    4. 2 paket fryst grön sparris (200 g)
    5. 4 kvistar bladpersilja
    6. 1 nypa Salt
    7. 1 nypa svartpeppar
    8. 6 st sparrisknoppar
    9. 5 kvistar dragon
    10. 2 dl matlagningsyoghurt
    11. 6 msk forellrom

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp vin, 5 dl vatten och kycklingfond. Låt sjuda några minuter.

    2. 2.

      Vispa i crème fraiche.

    3. 3.

      Skär sparrisen i bitar. Ta undan några knoppar till garnering. Lägg bitarna i soppan och koka upp. Tillsätt persiljebladen.

    4. 4.

      Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Koka knopparna till garneringen i lättsaltat vatten i 1/2 minut.

    5. 5.

      Repa dragonen och hacka den grovt.

    6. 6.

      Rör ner den i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.

    7. 7.

      Fördela soppan i glas eller koppar. Lägg i en klick dragonyoghurt och en klick forellrom.

    8. 8.

      Stick till sist ner några sparrisknoppar i varje glas.

Fler recept på:
Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?