Sparrissallad med valnötter och parmesan

Sparrissallad med valnötter och parmesan

Av:
20 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 50 g valnötter, hackade
    2. 500 g grön sparris
    3. 1 citron, saft + zest
    4. 1 krm chiliflakes
    5. 1 tsk salt
    6. 1/2 dl avokadoolja
    7. 2 msk olivolja
    8. 50 g parmesanost, riven
    9. 5 g mynta, färsk till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Rosta valnötterna ugnen i ca 10 minuter tills de har fått en fin gyllenbrun färg.

    2. 2.

      Medan valnötterna är i ugnen, skär sparrisen i väldigt tunna skivor. Vinkla kniven för att göra det enklare. Skär eller bryt av den nedersta, ibland lite träiga biten, av sparrisen

    3. 3.

      Blanda citronskal och juice i en skål. Tillsätt chiliflakes, salt, avokadoolja och olivolja.

    4. 4.

      Blanda i parmesanost.

    5. 5.

      Blanda ihop sparrisen med de rostade valnötterna i en salladsskål, häll över dressingen och blanda ihop ordentligt.

    6. 6.

      Garnera gärna salladen med några myntablad och servera direkt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?