Sparrissallad med ceasardressing

Sparrissallad med ceasardressing

Av: / Foto: Tine Guth Linse
30 min
4 personer
Recept på sallad med sparrris och caesardressing.
Fler recept på:
Sallad, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 knippa grön sparris
    2. 500 g små blandade tomater
    3. 2 dl solrosskott
    4. 3 st salladslökar
    5. 1/2 dl finhackad persilja
    6. olivolja
    7. flingsalt och grovmalen svartpeppar
    8. från kvarn
    9. 2 skivor grovt bröd
  1. Caesardressing

    1. 1 st äggula
    2. 1 tsk dijonsenap
    3. 1 st vitlöksklyfta
    4. 1 dl olivolja
    5. 3 sardeller med kapris
    6. 1 dl finriven parmesanost
    7. 1–2 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Börja med dressingen. Vispa äggulan med senap och pressad vitlök. Tillsätt oljan droppvis under omrörning.

    2. 2.

      Blanda ner finhackade sardeller, parmesan och vinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.

    3. 3.

      Skär bort de nedersta 3 cm på sparrisen och dela resten på längden. Blanda sparrislängderna med delade tomater, solrosskott, tunt skuren salladslök och hackad persilja. Ringla 2 msk olivolja över och vänd försiktigt ner lite salt och peppar.

    4. 4.

      Skär brödet i tärningar, ca 1x1 cm. Rosta dem i torr panna tills de får färg och är knapriga. Ringla lite olja över, ca 1 msk. Rör om, salta och peppra.

    5. 5.

      Lägg upp salladen på tallrikar och servera tillsammans med dressing och brödkrutonger.

Fler recept på:
Sallad, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?