Sparrispannacotta med limemarinerade räkor

Sparrispannacotta med limemarinerade räkor

Av: / Foto: Anders Norrsell
270 min
4 portioner
Vårens godaste förrätt! Låt pannacottan stå i kylen minst 4 timmar innan servering.
Fler recept på:
Bröllop, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 1 st schalottenlök
    2. 2 msk smör
    3. 2 1/2 st gelatinblad
    4. 100 g grön sparris
    5. 2 msk finhackad dill
    6. 4 dl vispgrädde
    7. salt, svartpeppar
  1. Topping

    1. 1 st lime, rivet skal
    2. 1 tsk matolja
    3. 2 dl skalade räkor
    4. 4 st sparrisknoppar
    5. dillvippor till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka löken och fräs den blank och smidig, utan att den tar färg. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.

    2. 2.

      Ansa sparrisen och bryt av basen. Spara några av knopparna till garnering. Hacka resten av sparrisstjälkarna.

    3. 3.

      Koka upp grädde, hackad sparris, lök, dill och kryddor. Ta upp och krama vattnet ur gelatinet, lägg ner i gräddblandningen och låt det smälta. Rör om noga under tiden. Smaka ev av med lite salt och peppar.

    4. 4.

      Fördela moussen i portionsglas. Ställ kallt minst 4 timmar. Topping: Blanda limeskal, olja och räkor.

    5. 5.

      Toppa glasen med limeräkor samt sparrisknoppar. Garnera med dill och servera.

Fler recept på:
Bröllop, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?