Sparriskräm med majonnäs

Sparriskräm med majonnäs

Av:
30 min
1 dl
Krämen passar utmärkt i en laxrulle med sparriskräm och du kan även riva i lite pepparrot för lite styrka i krämen.
Annons

Ingredienser

    1. 250 g sparris
    2. 1 msk olivolja
    3. salt
    4. 1 dl majonnäs
    5. 1 tsk citronsaft
    6. salt
    7. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250 grader.

    2. 2.

      Knäck av nederdelem (den träiga biten) av sparrisen och lägg den fina delen av sparrisen i en ugnssäker form.

    3. 3.

      Ringla över olivolja och salt och ställ in i ugnen i 10 minuter.

    4. 4.

      Ta ut sparrisen och låt svalna.

    5. 5.

      Mät upp majonnäs i en skål och citronjuice.

    6. 6.

      Lägg sparrisen i en hög behållare och använd en stavmixer (eller annan slags mixer) för att göra en kräm av den. Du kan behöva ha i lite majonnäs i behållaren för att det ska bli tillräckligt mycket fukt så att det blir krämigt.

    7. 7.

      Blanda ner den krämiga sparrisen i majonnäsen och smaka av med salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?