Sparris och zucchiniterrin med ingefäramajonnäs

Sparris och zucchiniterrin med ingefäramajonnäs

Av:
20 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 500 g vit sparris
    2. 400 g zucchini
    3. 6 blad gelatin
    4. salt
  1. Lag:

    1. 1 dl vatten
    2. ½ dl socker
    3. ½ dl vitvinsvinäger
    4. kanel
    5. senapsfrö
    6. lagerblad
    7. salt
  2. Servering:

    1. majonnäs
    2. färsk ingefära
    3. räkor
    4. skinka

Gör så här

    1. 1.

      Lag: Koka upp alla ingredienser till lagen och låt dra. Håll varm.

    2. 2.

      Sparris och zucchiniterrin: Skala sparrisen och skär den i ca 1 cm stora bitar.

    3. 3.

      Lägg sparrisen i den kokheta lagen och låt dra 10 minuter, sila sen och torka bitarna. Spara lagen.

    4. 4.

      Tvätta zucchinin, ta bort inkråm och skär i bitar av samma storlek som sparrisen.

    5. 5.

      Förväll zucchinin i saltvatten, häll av och torka.

    6. 6.

      Blötlägg gelatin i kall vatten, krama sedan ur dem. Värm 1 dl av sparrislagen som du sparat och tillsätt gelatinen.

    7. 7.

      Blanda ner sparris och zucchini när vätskan svalnat och gjut i en form, låt stå över natten.

    8. 8.

      Servering: Serveras en skiva terrin på en majonnäs med färsk ingefära samt tex några färska räkor eller lite kokt skinka.

Är innehållet i detta recept olämpligt?