sparris- och salladslökspaj

sparris- och salladslökspaj

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
4 personer
Recept på vårpaj med sparris och salladslök.
Fler recept på:
Ugnsbaka , Sallad, Paj, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 1 förp smördeg på rulle, 250 g
    2. 1 bunt sparris, ca 15 st
    3. 1 bunt salladslök
    4. matolja
    5. salt och peppar
  1. Ostkräm

    1. 100 g keso
    2. 100 g grovriven parmesanost
    3. 2 tsk fransk osötad senap, typ dijon
    4. 2 st ägg
    5. 3 msk grädde

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Klä en oljad avlång pajform, ca 35x15 cm, med smördeg, nagga botten och ställ den i frysen. Skär av nedersta träiga biten på sparrisen, ca 2 cm. Skala och hacka löken och fräs mjuk i olja i en stekpanna.

    2. 2.

      Rör ihop ostkrämen i en bunke tillsammans med löken. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Bottna pajskalet med ostkrämen. Lägg på sparrisarna och tryck ner dem lite i krämen.

    4. 4.

      Grädda pajen längst ner i ugnen, 30–35 minuter. Pajen kan serveras ljummen eller kall som ensamrätt eller som tillbehör till rökt, rimmad eller grillad fisk, kött eller fågel.

Fler recept på:
Ugnsbaka , Sallad, Paj, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?